Οι ζεστές ηλιαχτίδες από τον καλοκαιρινό ήλιο είναι πλέον στην καθημερινότητά μας, και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για ανανέωση των εξωτερικών χώρων του σπιτιού ή διαμερίσματός μας γεμάτοι ενθουσιασμό και προσμονή για αυτές τις γλυκές θερινές βραδιές. Πάρτι στον κήπο, μπάρμπεκιου, ή χαλαρά για καφέ, η PGS Lighting Electrical μας δίνει συμβουλές για να μεταμορφώσουμε τους εξωτερικούς μας χώρους στον ιδανικότερο τόπο για τις καλοκαιρινές συνευρέσεις μας με οικογένεια και φίλους.

 

Δείξε μου τον δρόμο

Οδηγούμε τους καλεσμένους μας στην κύρια είσοδο του σπιτιού. Ο σωστός φωτισμός στα σκαλοπάτια, μονοπάτια και δρομάκια είναι σημαντικός όχι μόνο για να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα αλλά και για να διασφαλίσουμε την ασφαλή διακίνηση μας στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Τα downlights είναι μια πολύ καλή επιλογή, αφού το φως σε αυτή την περίπτωση δεν είναι εκτυφλωτικό, οριοθετεί τον χώρο και τονίζει τα στοιχεία που βρίσκονται κοντά (φυτά και λουλούδια).

 

Ο πολυέλαιος πάει παντού

Ναι, ακόμη και στον κήπο, τη βεράντα ή την πέργολα! Σε συνδυασμό με task lighting, ο πολυέλαιος μας δίνει τη λειτουργικότητα που χρειαζόμαστε, ενώ παράλληλα προσδίδει ένα ισχυρό χαρακτήρα στον χώρο μας και σίγουρα θα κάνει τους προσκεκλημένους μας να μιλάνε γι’ αυτόν! Μην ξεχνάμε επίσης ότι σε χώρους καθιστικού, χρησιμοποιούμε πάντα θερμό φωτισμό, αφού αναδεικνύει καλύτερα τα χρώματα και δίνει μια πιο φιλική και αισιόδοξη νότα. Σημαντικό είναι επίσης να βεβαιωθούμε ότι έχουμε επιλέξει έναν πολυέλαιο που είναι κατάλληλος για εξωτερική χρήση, αφού ο βαθμός στεγανότητας και το υλικό που είναι φτιαγμένος είναι καίριας σημασίας. Ακόμη και σε έναν στεγασμένο χώρο, το φωτιστικό εκτίθεται στον αέρα, τη σκόνη και την υγρασία.

 

Επιδαπέδια φωτιστικά: Trending

Τα επιδαπέδια φωτιστικά σε εξωτερικούς χώρους, είναι το απόλυτο trend, είτε θέλουμε να προσδώσουμε στον χώρο μας μια επιπρόσθετη πηγή φωτισμού, είτε απλά για να κάνουμε ένα διακοσμητικό statement. Υπάρχει μια τεράστια γκάμα από επιδαπέδια φωτιστικά εξωτερικού χώρου σε διαφορετικά χρώματα, σχήματα και στυλ, με το κάθε κομμάτι να έχει ένα ενδιαφέρον από μόνο του! Το σημαντικό με τα επιδαπέδια φωτιστικά που είναι κατάλληλα για εξωτερική χρήση, είναι ότι μπορούμε να παίξουμε μαζί τους μετακινώντας τα και στο εσωτερικό του σπιτιού μας.

 

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον

Στην ηλιόλουστη Κύπρο ζούμε, κρίμα είναι να μην αξιοποιήσουμε τον άπλετο ήλιο! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να τοποθετήσουμε ηλιακά φωτιστικά σε ένα ηλιόλουστο σημείο, κι αυτά θα ανάβουν αυτόματα όταν αρχίσει να νυχτώνει. Τα ηλιακά φωτιστικά είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να φωτίσουμε τους εξωτερικούς μας χώρους, αφού μεταφέρονται εύκολα, δεν καταναλώνουν ρεύμα και δεν χρειάζονται καμία ηλεκτρική εγκατάσταση.

 

Όλοι χρειαζόμαστε λίγο δράμα στον κήπο μας

Δίνοντας έμφαση στα φυτά, τους θάμνους, τα λουλούδια και τα δέντρα, δημιουργούμε μια πολύ όμορφη και συνάμα δραματική ατμόσφαιρα. Η χρήση uplights, τονίζει την υφή των κορμών των δέντρων και δημιουργεί μια ευχάριστη λάμψη στα φύλλα. Μπορούμε να παίξουμε με τον ψυχρό και τον θερμό φωτισμό, αφού κάποια φυτά τονίζονται καλύτερα με συγκεκριμένο είδος φωτισμού. Για παράδειγμα, οι ελιές και τα κυπαρίσσια αναδεικνύονται καλύτερα με ψυχρό φως, ενώ οι δάφνες με θερμό φως.

 

Φωτισμός πισίνας!

Η πισίνα μπορεί να αναδειχθεί σε ένα φωτεινό σημείο αναφοράς που μας επιτρέπει να την χρησιμοποιήσουμε και το βράδυ. Το χρώμα της επένδυσης της πισίνας, θα καθορίσει πόσο φως χρειάζεται για να μην φαίνεται σαν μια σκοτεινή λίμνη – τα πιο ανοιχτά χρώματα αντανακλούν το φως, ενώ τα πιο σκούρα το απορροφούν. Γενικά, η πισίνα πρέπει να έχει δύο μεγάλες πηγές φωτός ενσωματωμένες στα τοιχώματά της, μια στη βαθιά μεριά και μια στη ρηχή. Καλή λύση είναι τα LED Stripes καθώς και τα inground φωτιστικά, για ένα διακριτικό και ασφαλές αποτέλεσμα που μας επιτρέπει να χαιρόμαστε την πισίνα και το βράδυ!

 

Ζεσταίνεται κανείς;

Ο ανεμιστήρας οροφής μας δίνει τη λύση! Η εγκατάστασή του σε εσωτερικούς, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, είναι ιδιαίτερα αποδοτική κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του καλοκαιριού, δημιουργώντας δροσερό ρεύμα αέρα χωρίς όμως να αλλάζει η ποιότητα του.  Ο ανεμιστήρας οροφής αποτελεί μια οικονομική και οικολογική λύση δροσισμού, ενώ παράλληλα έχει και την ιδιότητα να απομακρύνει απρόσκλητους επισκέπτες όπως έντομα και κουνούπια.