Ο φωτισμός ενός χώρου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που ίσως αρκετοί αγνοούν όταν σκέφτονται τη διακόσμηση του σπιτιού τους και προσπαθούν να βρουν τρόπους για να την ανανεώσουν. Ο αντίκτυπος που έχει στη διακόσμηση είναι πολύ μεγάλος, τόσο για τη λειτουργικότητα του κάθε χώρου, όσο και για την αισθητική και την αίσθηση που αποπνέει.

Επομένως, έχουμε μαζέψει για εσάς τις κυριότερες τάσεις στα φωτιστικά για το 2018, προσφέροντάς σας μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης.

Συνδυασμός Διαφόρων Μετάλλων

Οι μέρες που ένας χώρος έπρεπε να ενσωματώνει είτε χρυσές είτε ασημένιες λεπτομέρειες, έχουν τελειώσει προ πολλού, με όλο και περισσότερους interior designers να συνδυάζουν διάφορα μέταλλα, αποδεικνύοντας ότι το αποτέλεσμα είναι εξίσου κομψό. Ο συνδυασμός διάφορων μεταλλικών στοιχείων, είτε αυτά αφορούν διαφορετικά φωτιστικά σε ένα χώρο είτε ένα μόνο φωτιστικό, αποτελεί μια τάση που σίγουρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον το 2018. Μέταλλα όπως το χρυσό, το ασήμι, ο ορείχαλκος, ο ροζ χρυσός και ο χαλκός, μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά, συμβάλλοντας σε ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η επιλογή φωτιστικών για ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί προσοχή στις αποχρώσεις, αφού ο συνδυασμός πρέπει να περιλαμβάνει είτε θερμά χρώματα είτε ψυχρά. Για μια μοντέρνα αίσθηση στο χώρο, ενδείκνυνται οι ψυχρές αποχρώσεις ενώ για μια αίσθηση φιλοξενίας και λάμψης, οι θερμές αποχρώσεις είναι οι πιο κατάλληλες. Η υφή των φωτιστικών είναι επίσης υψίστης σημασίας για ένα οπτικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα, επιτρέποντας τον πειραματισμό με διαφορετικά φινιρίσματα.

 

Μια Vintage νότα with a twist

Ένα vintage φωτιστικό έχει την ιδιότητα να προσδίδει χαρακτήρα σε ένα χώρο, και η τάση του vintage with a twist, που θα κυριαρχήσει το 2018, το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον. Χρησιμοποιώντας απλά σχήματα, ακατέργαστα υλικά, μέταλλο και ρουστίκ φινιρίσματα σε ουδέτερους χρωματισμούς, η νέα τάση ενσωματώνει επίσης πιο λεία υλικά, πλουσιότερους τόνους και σύγχρονη τεχνολογία. Διαφορετικά είδη καλωδίων, όπως σχοινιά ή τροχαλίες, κάνουν τα φωτιστικά ακόμη πιο ενδιαφέροντα, προσελκύοντας όλα τα βλέμματα. Τα vintage φωτιστικά είναι ιδανική επιλογή για επιτοίχιο φωτισμό καθώς και για τον χώρο εργασίας της κουζίνας και πάνω από την τραπεζαρία, αποτελώντας το statement piece του χώρου.

Η δυναμική του Art Deco

Η διακοσμητική αυτή τέχνη η οποία είναι εμπνευσμένη από έννοιες και τάσεις όπως το μπαρόκ, ο νεοκλασικισμός, ο κυβισμός και ο μοντερνισμός, φαίνεται ότι είναι πάντα επίκαιρη, προσφέροντας υπέρμετρο στυλ! Έχοντας στο επίκεντρο τις καθαρές γραμμές και τα ελκυστικά γεωμετρικά σχέδια, τα art deco φωτιστικά θα… λάμψουν το 2018.  Η συμμετρία και η χρήση πλούσιων υλικών όπως το μάρμαρο και ο ορείχαλκος, καθιστούν τα art deco φωτιστικά μια τολμηρή δήλωση που συνδυάζει κομψότητα, γοητεία και λειτουργικότητα.

Μοντέρνο ρετρό και μινιμαλισμός

Τα φωτιστικά αυτά είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας για τη δημιουργία κάτι καινούριου, αντλώντας παράλληλα έμπνευση από το παρελθόν. Με σκανδιναβικές πινελιές, τα μοντέρνα ρετρό κομμάτια έχουν κομψό σχήμα ενώ παράλληλα εξυμνούν την απλότητα και τη χρηστικότητα. Ως εκ τούτου, είναι συνήθως διαθέσιμα σε βασικούς χρωματισμούς, όπως το λευκό, το μαύρο και το γκρι, και σε υλικά όπως το ξύλο, τον χάλυβα, το κυρόδεμα, τον γύψο και τη ρητίνη.

Όποιο στυλ φωτιστικών και αν επιλέξετε, να θυμάστε ότι είναι σημαντικό ο φωτισμός να είναι σωστός και λειτουργικός, ενσωματώνοντας φωτισμό εργασίας, περιβάλλοντος και τονισμού. Οι σύμβουλοι φωτισμού μας μπορούν να σας καθοδηγήσουν και να σας προσφέρουν ιδέες και συμβουλές για να πετύχετε το αποτέλεσμα που σας ταιριάζει.