Οι LaGranja, Nina Mair, Nahtrang Studio και Francesc Vilaró βρίσκονται πίσω από τα νέα σχέδια διακοσμητικών φωτιστικών της LedsC4 Ισπανίας και δίνουν έμφαση στην εξατομίκευση.

Τα νέα σχέδια της LedsC4 για φέτος στην κατηγορία Decorative Collection είναι: Keops, ένα σχέδιο της LaGranja Design που παίζει με ματ χρώματα και αρθρωτά σχήματα. Η σειρά Scarlett, από το Nahtrang Studio, βασίζεται σε κομψά, χρωματιστά δάκρυα από ανακυκλωμένο πλαστικό. Το Perlina της Nina Mair, είναι σειρά φωτιστικών εμπνευσμένη από ένα φυσικό μαργαριτάρι, και το Maca, ένα λειτουργικό, μινιμαλιστικό επιτραπέζιο φωτιστικό από τον Francesc Vilaró.

Επιπλέον, η LedsC4 παρουσιάζει βελτιώσεις και επεκτάσεις στις σειρές της H και Attic.

KEOPS, LaGranja

«Κάθε χώρος είναι μοναδικός, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η ελευθερία και η προσαρμογή είναι τόσο σημαντική. Στη σειρά Keops ερμηνεύσαμε ξανά ένα κλασικό φωτιστικό, επιστρέφοντας στην αρχή του, στον λαμπτήρα, αλλά προσθέσαμε εξαιρετικές επιλογές μοναδικότητας. Στόχος μας είναι να παίζουμε με αποκορεσμένα χρώματα –ματ, γήινα– διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το φωτιστικό προσαρμόζεται 100% σε κάθε συνδυασμό.» LaGranja. Το Keops είναι μια συλλογή από εξαιρετικά λειτουργικά κρεμαστά φωτιστικά. Αυτή η σειρά φωτιστικών εξερευνά σκόπιμα τη χρήση χρώματος και διαφόρων μεγεθών. Διαθέτει απλές και ευέλικτες γεωμετρίες, με ανταύγειες που περιλαμβάνουν μοναδικές λεπτομέρειες, όπως οι επάνω αυλακώσεις του που δημιουργούν μια ξεχωριστή αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς. Επιπλέον, προσφέρει εκτεταμένες επιλογές προσαρμογής, επιτρέποντάς σας να εξατομικεύσετε κάθε επίπεδο με το επιθυμητό χρώμα RAL.

SCARLETT, Nahtrang Studio

«Αλλάζουμε την άποψη ενός υλικού για να του δώσουμε άλλη αξία, άλλη ιδιότητα. Με αυτόν τον τρόπο, το αξιοποιούμε και επιτυγχάνουμε μια ταυτότητα με πρόσθετες έννοιες όπως βιωσιμότητα, εύκολη συναρμολόγηση και ελευθερία σύνθεσης. Επανερμηνεύοντας τα σύγχρονα κλασικά». Nahtrang Studio.

Το Scarlett είναι ένα σχέδιο από το Nahtrang Studio που βασίζεται σε μια ενημέρωση σε κλασικούς πολυελαίους. Αυτή η νέα συλλογή παίζει επιδέξια με τα χρώματα των δακρύων και τις βασικές γεωμετρίες της, με αποτέλεσμα εκλεπτυσμένες προβολές σκιών και μια σειρά αποχρώσεων. Επιπλέον, παρέχει εξαιρετικά λειτουργικά χαρακτηριστικά φωτισμού για μια ποικιλία ρυθμίσεων οροφής και προσφέρει την ευελιξία προσαρμογής της θερμοκρασίας χρώματος όπως απαιτείται. Η χρήση βιώσιμων υλικών είναι στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού: τα χρωματιστά δάκρυα του είναι κατασκευασμένα με ανακυκλωμένο πλαστικό.

PERLINA, Nina Mair

«Όταν το προϊόν είναι ειλικρινές και λειτουργικό γίνεται διαχρονικό. Για τα σχέδια φωτισμού μου, συνήθως βρίσκω έμπνευση στη φύση. Με την Perlina επιδίωξα να αποτυπώσω τις ατμόσφαιρες φωτισμού που παρατηρούνται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.» Nina Mair. Το Perlina είναι το πρώτο σχέδιο της Nina Mair για την LedsC4. Αντλεί την έμπνευσή του από ένα φυσικό στολίδι για να δημιουργήσει ένα φωτισμένο μαργαριτάρι που ενσωματώνει υπέροχα την απλότητα ενός τέλεια στρογγυλού κύκλου, δίνοντας νόημα στον μινιμαλισμό και στη βασική του μορφή. Πέρα από τον βαθμό στεγανότητας IP44, το Perlina παρέχει ένα εφέ φωτισμού που φιλτράρεται μέσα από τη σφαίρα. Το ζεστό φως του παρέχει στο δωμάτιο μια αίσθηση άνεσης και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

H Pendant, by Benedito Design

Με απλές, καθαρές γραμμές, το H είναι πλέον διαθέσιμο και σε έκδοση κρεμαστό. Αυτό είναι ένα σχέδιο της Benedito Design που έχουμε δει προηγουμένως στις εκδόσεις επιτραπέζιου και δαπέδου φωτιστικού. Είναι μια επανερμηνεία της κλασικής απόχρωσης όπου η προστιθέμενη αξία έγκειται στην άνεση του φωτός της. Προσφέρει λειτουργικό φωτισμό για εργασία, ενώ δημιουργεί επίσης ένα λεπτό πρόσθετο φωτοστέφανο χάρη στο ανοιχτό σχήμα του, το οποίο είναι ελαφρώς εσοχή από το πάνω στέλεχος, δημιουργώντας απολαυστική αλληλεπίδραση μεταξύ φωτός και σκιάς.

Ο ποιοτικός φωτισμός βελτιώνει τους χώρους, αλληλεπιδρά με τις αισθήσεις μας, πυροδοτεί συναισθήματα και επηρεάζει την αντίληψή μας για το περιβάλλον. Το καλό φως σας συνοδεύει και σας φροντίζει. Ενισχύει την ευημερία και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Αυτή είναι η κουλτούρα φωτισμού που υποστηρίζει η LedsC4, η οποία μεταφράζεται σε πάθος για εξερεύνηση των δυνατοτήτων του φωτός, κατανόηση του φωτός, τον πειραματισμό μαζί του και τη δημιουργία πρωτότυπων λύσεων φωτισμού.