Η PGS Lighting Electrical τιμά φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης Αυτισμού με τη φωταγώγηση του Ηλεκτρολογικού Καταστήματος στην Λεωφόρο Αθαλάσσας (Στρόβολος) και του Εκθεσιακού χώρου Φωτιστικών στην Πάφο στο χρώμα του μπλε, το οποίο έχει καθιερωθεί διεθνώς ως το χρώμα για τον αυτισμό.

PGS Electrical Shop – Athalassas Avenue, Strovolos

Η δράση αυτή της εταιρείας εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης των εκδηλώσεων και δράσεων άλλων φορέων για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τον αυτισμό. Η φωταγώγηση των καταστημάτων μας θα έχει διάρκεια ενός μηνός.

Ο Αυτισμός ή η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) ορίζεται ως μια αναπτυξιακή διαταραχή που εμφανίζεται στην παιδική ηλικία. Ο αυτισμός επηρεάζει αρνητικά τις κοινωνικές, γνωστικές, γλωσσικές και επικοινωνιακές ικανότητες ενός ατόμου.

PGS Lighting Showroom – Paphos

Την τελευταία δεκαετία παρουσιάζεται μια δραματική αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης του αυτισμού. Τα νέα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπολογίζουν ένα μέσο όρο παγκόσμιας εμφάνισης του αυτισμού σε 62/10 000, το οποίο δηλώνει ότι ένα παιδί στα 160 μπορεί να κινδυνεύει να εμφανίσει Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

Θετικό παραμένει το γεγονός ό,τι μέσα από την εξειδικευμένη βοήθεια από ειδικούς ψυχολόγους και παιδαγωγούς μπορούν τα αυτιστικά παιδιά να λειτουργούν καλύτερα στο περιβάλλον τους.

https://www.autismsupportfamagusta.com/home